
Onderwijs


Naast mijn praktijk bied ik (individuele) begeleiding aan op scholen door middel van Psychomotorische leer- en gedragscoaching, gericht op leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben bij sociaal gedrag, executieve functies of emotieregulatie. Wanneer de hulpvraag de mogelijkheden van de leerkracht overstijgt, kunnen school en ouders samen besluiten om mijn expertise in te schakelen.
Na kennismaking met de leerling en bespreking van de hulpvraag, worden concrete en op maat gemaakte doelen opgesteld. De begeleiding kan plaatsvinden binnen de klas, buiten de klas of tijdens vrije momenten, afhankelijk van de behoeften van het kind.
Een effectieve samenwerking is van groot belang. Samen met ouders en school bepalen we doelen om schoolse en sociale vaardigheden te versterken en zelfstandigheid te bevorderen, terwijl de leerkracht verantwoordelijk blijft voor het didactische gedeelte. Het doel is om de leerling zo te ondersteunen dat hij of zij na afloop goed kan functioneren binnen de groep.
Herken je situaties bij een leerling of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op.
Leerling heeft of ervaart:
-
Angst of paniek aanvallen.
-
Moeite met emoties uiten (teveel of te weinig).
-
(Hoog) Gevoeligheid/ hoogsensitief (HSP).
-
Negatief zelfbeeld.
-
Piekert teveel.
-
Faalangst.
-
(Vermoeden) van ADHD, ADD, (of welk label dan ook). en je zoekt een manier om hier mee om te gaan in plaats van medicatie of naast je medicatie.
-
Moeilijke (traumatische) ervaring meegemaakt op school of thuis. Dit kan zijn onlangs (bijv. een ongeluk, operatie, zware blessure of in je jeugd, zoals overlijden van iemand dichtbij, echtscheiding van ouders of een vergelijkbare ingrijpende verandering.
-
Durft niet te laten zien welke talenten de leerling heeft.
-
Oververmoeid in de klas.
-
Burn-ou/ Bore out klachten.
-
Wil niet naar school komen.
-
Stress die belemmerend is voor het functioneren.
-
Laat op school ander gedrag zien dan thuis.
-
Wordt gepest, of is de pester.
-
Heeft gedurende de schoolcarrière "manieren" gevonden om met dingen om te gaan. Maar die "manieren" werken nu juist tegen de leerling.